POWER MOTION

U saradanji sa MONAKO benzinskim pumpama iz Bijeljine krajem 2016. godine zajedničkim snagama izbacujemo prvo brendirano gorivo POWER MOTION. Za kratko vrijeme postigli smo svoj cilj prodaje prvog brendiranog goriva i vrlo brzo postajemo prepoznatljivi kod samih kupaca po novom i kvalitetnijem gorivu pod nazivom POWER MOTION.

  • eliminiše vodu
  • diže tačku paljenja
  • smanjuje sumpor
  • čisti kompletan sistem sagorijevanja
  • podiže snagu motora
  • smanjuje izduvne gasove

Efikasno pomaže u čišćenju motora od nastalih naslaga i smola te postepenim sagorjevanjem s gorivom dovodi do optimalnog i boljeg rada.

Ispitivanja su pokazala smanjenje vremena indukcije za cca 40 % sto za posljedicu ima smanjenje nastajanja smole u skladišnim uslovima (rezervoaru goriva). Korištenjem POWER MOTION-a smanjuje direktan napon između nafte i kapljica vode za cca 3 puta pri čemu dolazi do bržeg izdvajanje vode iz diesel goriva. Istovremeno navedeno svojstvo djeluje i na nastajanje većeg broja kapljica u postupku atomizacije goriva, te se atomizacija goriva povećava za cca 23 % što rezultira boljim izgaranje.

Podiže snagu motora za 5%    Smanjuje izduvne gasove do 62%

KAKO SE ADITIVIRA GORIVO I DA LI JE ZAHTJEVNO?

Naš aditiv je u praškastom stanju, koristi se za dizel I benzin. Dozira se tako što:

Na cisternu od 30 000 l ide oko 500 gr aditiva ECO FXO INDUSTRIAL ( u zavisnosti od vrste i zaprljanosti goriva) jednostavno u tank sa gorivom dodaje se aditiv i u vremenskom roku od 15 do 20 minuta on se smiješa I sjedinjuje sa gorivom. Ono sto trebamo takođe napomenuti je sama prednost u skladištenju I transportu aditiva.