ECO PILL I ECO FXO

ECO PILL i ECO FXO su koncentrovane 100% organske materije bez aditiva. Posebno su sintetizovani kako bi se savladali problemi povezani s visokim sadržajem asfaltena u modernim gorivima. Ne mijenjaju molekularnu strukturu putem hemijske reakcije vec razgradjuju aglomeraciju u manje listove asfaltena. FLEX-O proizvodi patentirani su proizvodi. Prodaju se sirom svijeta. Svi laboratorijski testovi koji pokazuju kako proizvodi djeluju i koji potvrđuju njegovo djelovanje zasnivaju se na naucnim procedurama koje su razvile organizacije kao SAE (Society of Automotive Engineers – Drustvo masinskih inzenjera) ASTM (American Society for Testing and Materials – Američko društvo za testiranje i materijale), QIRC i US EPA (United States Environmental Protection Agency - Agencija za zastitu okoline SAD), SGS.

Korištenjem našeg aditiva osiguravate maksimalan zivotini vijek katalitičkog transformatora. Ne samo da štedite novac, već pomažete i okolini.
Pomažete i sebi prolazom na eko testu.

 • uklanjaju talog u rezervoarima
 • potrebno je rjeđe čistiti rezervoar goriva a flteri ostaju čistiji u dužem periodu
 • u gorivu se rastvaraju brzo i ne ostavljaju nikakve čestice koje bi mogle začepiti fltere
 • gorivo je postojanije i ima manje nataloženog materijala, na dnu rezervoara ima manje taloga što značajno doprinosi održavanju
 • održavaju sistem za ubrizgavanje čistim
 • eliminišu lupanje po motoru, zveckanje i zagrevanje koje uzrokuju ugljenje naslage
 • proizvodi obnavljaju izgubljenu snagu motora do optimalnog nivoa rada
 • kapljice vode u gorivu su manje, raspršene i ne zaostaju u rezervoarima
 • smanjuje potrošnju goriva i do 10%
 • asfalteni se razbijaju na puno manjih delova tako da se rasprše po celom gorivu što omogucava potpunije sagorevanje
 • smanjuju sadržaj štetnih materija u emisiji izduvnih gasova do 62%.
https://www.youtube.com/watch?v=tGzFce11His&t=25s

INJEKTORI, DOVOD GORIVA I IZDUV

Gorivo putuje od rezervoara kroz sistem za dovod goriva, potom ulazi u cilindre preko karburatora ili injektora goriva. Tada se pali i eksplodira u cilindru. Kako bi gorivo optimalno gorjelo mora postojati optimalan odnos gorivo/vazduh, smjesa gorivo/vazduh mora biti homogena i ostaci (talog) ne smiju ometati protok goriva od rezervoara do motora. OCISTITE IH.

Smjesa goriva i ECO PILL ili goriva i ECO FXO čisti ugljenićne naslage i nečistoće sistema za dovod goriva. Ne uzrokuje koroziju i u skladu s tim sigurna je za sve vrste motora. Takode ima disperzivne sposobnosti jer disperzira cca 80% asfaltena u benzinima i cca 72% u dizel gorivima. Smanjuje količinu nerastvorenih čestica u gorivu za cca 24%.

Djelovanje praha ne moze uzrokovati kvar na motorima, a efikasno pomaže u čisćenju motora od nastalih naslaga i smola te postepenim sagorijevanjem s gorivom dovodi do optimalnog rada u zadatim uslovima. Ispitivanja su pokazala smanjenje vremena indukcije za cca 40% sto za posljedicu ima smanjenje nastajanja smole u skladisnim uslovima (rezervoarima goriva). Koristenje ECO PILL i/ili ECO FXO smanjuje udarni napon izmedu nafte i kapljica vode za cca 3 puta pri čemu dolazi do bržeg izdvajanja vode iz dizel goriva. Istovremeno navedeno svojstvo djeluje i na nastajanje većeg broja kapljica u postupku atomizacije goriva, pa se atomizacija goriva povečava za cca 23% što prouzrokuje bolje sagorijevanje. Testiranje sastava gasova smjese goriva i ECO PILL ili goriva i ECO FXO pokazuje smanjenje sadržaja štetnih sastojaka u izduvnim gasovima zavisno o vrsti vozila od 50% do 62%. Takođe je evidentirana i smanjena potrošnja goriva kod teretnih vozila od 5,5% do 4,48%, a kod ličnih vozila od 12,5% do 8%. Tečno gorivo ne gori u tečnom stanju već u gasovitom stanju. Kako bi sagorijelo potrebno ga je prvo atomizirati kada se stvara maglica vrlo sitnih kapljica. Kako se te kapljice pomijeraju prema prednjem dijelu plamena temperatura se brzo diže, sto dovodi do vaporizacije lake frakcije kapljica. Čvrsti asfalteni koji čine tesku frakciju aglomeriraju se u kompaktne strukture jer su isparljive materije sagorjele. Mehanizam putem kojeg se odvija sagorijevanje čvrste faze je difuzija kiseonika kroz pore čvrste materije. Difuzija unutar čvrste materije je obično spor proces pri cemu je ograničena brzina sagorijevanja. Budući da je vrijeme sagorijevanja čvrste materije proporcionalno kvadratu njegovog odgovarajućeg prečnika aglomeracija čvrstih asfaltena, doprinosi teskoći sagorijevanja jer se vrijeme sagorijevanja povećava. Tipično vrijeme zadrzavanja od 0,1 sekunde u zoni plamena nije dovoljno za sagorijevanje.

ECO PILL I ECO FXO proizvodi smanjuju sadrzaj stetnih sastojaka u emisiji gasova i do 62%, cime omogućuju PROLAZAK NA EKO TESTU

PREPORUKA:

Za kvalitetno prociscavanje injektora, ventila i sistema za dovod goriva, u slijedeća 2 punjenja rezervoara za gorivo dodajte ECO PILL ili ECO FXO. Postupak ponovite svakih 2000 do 3000 predjenih kilometara.